Naujienos

2019-03-22
Laimės diena Prezidento V.Adamkaus gimnazijoje 
Minėdami „Laimės dieną“ Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos 7 a klasės mokiniai kartu su auklėtoja Gitana Kutkiene dalyvavo pėsčiųjų žygyje po Aleksotą. Į šį žygį mokinius pakvietė ir jam vadovavo projekto ,,Kaunas Europos kultūros sostinė 2022" savanorė Rita Pauliukaitienė. Žygis, kurios bendras atstumas 3,4 km, prasidėjęs gimnazijos kieme, tęsėsi Sodininkų, J. Pabrėžos, K.Grybausko, E. Žilibero, Europos pr., Bitininkų gatvėmis. Mokiniai atidžiai žvalgėsi po savo rajono apylinkes, domėjosi senais pastatais ir juose gyvenusiais žymiais žmonėmis. Ne vienas prisipažino nežinojęs, kieno prašymu buvo pastatytas šv. Elzbietos vienuolynas, kas buvo Jurgis Pabrėža, o Kazys Grybauskas domėjosi opera, kad Aleksote gyveno tiek daug žymių žmonių...
2019-03-21
Žemės diena Aleksote 
Na ir dienelė ta kovo 20-oji: iš Laimės dienos renginio Aleksoto bendruomenės centro nariai lėkė į Marvelės slėnį, kuriame šventėme Žemės dieną: pakabinome keletą inkilų, diskutavome apie slėnio rekonstrukcijos taisytinas vietas, pasvajojome apie pažintinį taką nuo Marvelės slėnio iki pat Nemuno. O kad besvajodami nesušaltume, vaišinomės karšta arbata ir mūsų šeimininkių pyragais.

Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2019-03-21
Laimės diena Aleksote 
Aleksoto bendruomenės centras, Aleksoto seniūnija bei Lietuvos aviacijos muziejus padovanojo vaikų dienos centro "Meilės lašelis" bei Sveikatos ir reabilitacijos centro "Sauliukas" vaikams ir jų tėveliams laimės akimirkų: įdomią ekskursiją apie Lietuvos aviacijos ir gaisrininkų tarnybos istoriją, leido "paskraidyti" su treniruokliais, pavaišino "Laimės" tortu, lėktuvėliais-sausainėliais, ir kiekvienam buvo įteikti šventės dalyvio pažymėjimai.
Daugiau nuotraukų - foto galerijoje
2019-03-20
Napoleono kariuomenės persikėlimo per Nemuną įamžinimo ženklo atidengimas 

Kovo 19 dieną ant Napoleono kalno (Jiesios piliakalnio) buvo atidengta memorialinė lenta, žyminti Prancūzijos didžiosios armijos persikėlimą per Nemuną 1812 m. birželio 24 d.

Ceremonijoje dalyvavo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, Prancūzijos ambasadorė Claire Lignieres-Counathe su delegacija, Kauno miesto savivaldybės atstovai, Aleksoto bendruomenės centro nariai ir svečiai.

2019-03-10
Prezidento Valdo Adamkaus bendruomenė sveikina Lietuvą 

Lietuvos Trispalvės spalvomis pražydo gimnazijos aikštė - pasitinkant Kovo 11-osios šventę mokiniai, mokytojai ir gimnazijos darbuotojai įsijungė į tradicija tapusį flashmob'ą. Nuotaikingu šokiu gimnazijos bendruomenė kasmet nuo pačių mažiausių iki vyriausių pasveikina pavasarėjančią Lietuvą, švęsiančią šalies Nepriklausomybės atkūrimo dieną
2019-03-07
Kviečiame 

Aleksoto bendruomenės centras kviečia į renginius:

Kovo 11-osios minėjimas Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, 11.30 renkamės prie Aleksoto bendruomenės centro vėliavos

Kovo 20 d. 15 val. Laimės diena vaikučiams Lietuvos aviacijos muziejuje

Kovo 20 d. 16 val. Žemės diena Marvelės upės slėnyje
2019-02-26
Šv.Kazimiero atlaidai 
Šventas Kazimieras – dangiškas Lietuvos globėjas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Lenkijos karalaitis. Dėl savo pamaldumo ir doro gyvenimo 1602 m. paskelbtas šventuoju. Atminimo diena – kovo 4 d.

Aleksoto seniūnijos gyventojai gali didžiuotis turėdami šv. Kazimiero vardo bažnyčią ir galėdami iškilmingai minėti jo atminimo dieną.

Mūsų Aleksoto šv. Kazimiero parapijos klebonas Valius Zubavičius visus maloniai kviečia dalyvauti šv. Kazimierui skirtose mišiose kovo 3 d. 12 val. Aleksoto šv. Kazimiero bažnyčioje.
2019-02-26
VDU Botanikos sodas kviečia į renginius 
VDU Botanikos sodas kviečia į renginius, vyksiančius vasario-balandžio mėn.

Vasario 28 d., ketvirtadienis, 10 val. seminaras „Vaismedžių ir kitų medžių genėjimas“. Lektorius arboristas Leonardas Mekionis. Seminaras vyks VDU Botanikos sodo konferencijų salėje (Ž. E. Žilibero g. 4, Kaunas). Po seminaro bus išduodami pažymėjimai. Būtina registracija tel.: 8 613 21707.

17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple