Naujienos

2018-12-11
Kvietimas 
Kviečiame į Aleksoto plėtros forumą, kuris įvyks 2018 metų gruodžio 12 d. Kauno miesto savivaldybės pastato (Laisvės al. 96) didžiojoje salėje. Diskutuosime apie Aleksoto infrastruktūros projektus su miesto valdžios atstovais, architektais ir urbanistais. Renginio pradžia - 17.30.
2018-12-11
Aleksoto eglutės įžiebimo šventė 
Susirinkęs gausus būrys aleksotiškių ir svečių įžiebė Aleksoto kalėdinę eglutę, atkeliavusią iš Daugėliškių gatvės. Susirinkusius linksmino seniai besmegeniai, žvaigždžių kaukės, šuniukas Amsis su bendruomenės pareigūne Aira Ramoniene, ir, žinoma, Kalėdų senelis. Kaip niekad didelė ir graži sidabrinė eglė (nemažai išradingumo reikėjo, kaip šią eglę nukirsti ir atvežti - miškovežį su egle lydėjo net du policijos ekipažai bei didžiulis kranas), papuošta ABC moterų klubo pagamintais žaisliukais džiugino ne vieno šventės dalyvio širdį.
2018-12-11
Kauno bendruomenių padėkos vakaras 
Gruodžio 5 d. Kauno bendruomenių centrų asociacija Raudondvario pilies Baltojoje salėje organizavo Padėkos Kauno bendruomenėms vakarą, skirtą Tarptautinei Savanorių dienai, Lietuvos 100-mečiui ir Adolfo Ramanausko -Vanago metams paminėti, kuriame šauniai dalyvavo ir būrys Aleksoto bendruomenės centro narių.
2018-12-04
Šventė Nacionalinėje Filharmonijoje 
Gruodžio 3 dieną Nacionalinėje Filharmonijoje vyko šventė visiems, dovanojusiems „Šimtmečio dovanas“! Aleksoto bendruomenės centras "Šimtmečio dovanoms" skyrė Aleksoto mokytojų senjorų pagerbimo šventę, todėl jo atstovai buvo pakviesti į padėkos renginį.
Renginio metu sveikinimo žodį tarė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, apie savanorystę savo mintimis dalinosi kunigas Algirdas Toliatas, o koncertinėje programoje pasirodė Monique.
2018-12-01
NVO Kalėdų mugė 
Šį šeštadienį Aleksoto bendruomenės centro komanda patyraukė į Vilnių - į tradicinę NVO Kalėdų mugę, kurią globoja Lietuvos Prezidentė D.Grybauskaitė. Mugėje sutikome ir kitų bendruomenių - Kauno Dainavos bendruomenės centro bei Raseinių bendruomenių sąjungos narius. Nors šaltukas ir spaudė, bet dainos ir šokiai neleido sušalti, o gera nuotaika lydėjo mus visą kelionę.
2018-11-29
Baigėsi seminarų ciklas "Tolima-artima Japonija" 
Tris lapkričio trečiadienių popietes į Aleksoto seniūniją rinkosi japonų kultūros gerbėjai. Japonų kultūros centro TSURU vadovė Augustė Dapkienė supažindino seminarų "Tolima artima Japonija" dalyvius su kaligrafijos, kimono, origami ypatybėmis. Augustės dėka artimiau susipažinome su Japonijos kultūra, todėl esame Jai labai dėkingi.
2018-11-26
"Svirbės" koncertai 
Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis "Svirbė" - vėl tarp geriausiųjų. Šį kartą - tarpregioniniame bendruomenių kolektyvų dainų festivalyje "Gyvi išliks dainoj", skirtame Lietuvos atkūrimo šimtmečiui bei Vytautui Kernagiui atminti. Dėkojame organizatoriams - Eigulių-Žaliakalnio bendruomenės centrui ir jo ansambliui "Smaragdas".
2018-11-26
Aukštosios Fredos dvaras atgimsta 
Paminklinis objektas – Aukštosios Fredos dvaras, kurio teritorijoje įsikūręs beveik 100 metų skaičiuojantis VDU Botanikos sodas – netrukus lankytojams atvers puošniausią savo erdvę – restauruotą rotondą.

XVIII a. pradėta formuoti Aukštosios Fredos dvaro sodyba yra raiškus ir vertingas klasicizmo bei istorizmo laikotarpio sodybinis ansamblis. Vertinant pastatų būklę ir siekiant paveldą išsaugoti bei pritaikyti šiandieninėms reikmėms, erdvės dalimis yra renovuojamos bei restauruojamos. 2015 m. buvo atlikti centrinio charakteringo dviaukščio, monumentalių formų dvaro rūmų pastato polichrominiai tyrimai. Specialistai kruopščiai tyrė visas patalpas, sluoksnis po sluoksnio skalpeliu ieškojo seniausio uždažymo bei kitų galimai likusių reliktų.
2018-11-24
Mažoji Aleksoto olimpiada 2018 
Prezidento V.Adamkaus gimnazijoje lapkričio 22 d. šurmuliavo komandos iš Aleksoto darželių ir mokyklų: vyko antroji Aleksoto olimpiada, varžėsi 6 komandos. Rungtys buvo pačios įvairiausios: nuo taiklaus šaudymo iš lanko iki proto mūšio ar robotukų lenktynių. Dėkojame Prezidento V.Adamkaus gimnazijos mokytojams ir moksleiviams savanoriams, padėjusiems Aleksoto bendruomenės centrui realizuoti šį taip vaikams patikusį renginį. Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.

21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple