Naujienos

2019-10-11
Atsipalaiduok ir relaksuok 
Nors už lango niūrus ruduo, tačiau šiandien Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos mokiniai į tai nekreipė dėmesio, nes kaip kasmet spalio 10 d. čia buvo minima Pasaulinės psichikos sveikatos diena. Šių metų pavadinimas yra „Atsipalaiduok ir relaksuok“. Juk, kai visi nuolat skubame, intensyviai mokomės, net nepastebime, kaip atsiranda nuovargis, kuris gali sukelti stresą ir įvairių kitų sveikatos problemų. Tad proga atsipalaiduoti labai džiugina.
Gimnazijos mokinių taryba suorganizavo patrauklių veiklų, skirtų atpalaiduoti psichikai. Iš ryto, prieš pamokas, mokiniai visiems dalijo burbulines plėveles, skirtas nervams susprogdinti. Įvairiose mokyklos erdvėse buvo įkurtos relaksacijos zonos: „Smėlio ir šviesos terapija“, „Prie arbatos puodelio su draugu“, „Dailės terapija“, „Stalo žaidimai“.
2019-10-04
Aleksoto mokytojų senjorų šventė 
Ketvirtadienio popietę į Aleksoto seniūnijos salę rinkosi mokytojai, dirbę Aleksoto mokyklose ar ikimokyklinėse įstaigose. Mokytojus pasitiko Aleksoto liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“, linksmomis melodijomis žadinęs susirinkusiųjų šventinę nuotaiką. Daugiausiai mokytojų susirinko iš J.Dobkevičiaus progimnazijos (buvusiosios 17-tos vidurinės), nemažas būrelis mokytojų iš Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos (buvusiosios 14-tos vidurinės), džiaugėmės ir pedagogais iš Tirkiliškių, Aleksoto darželių.
2019-09-27
Kviečiame mokytojus - senjorus 
Renginys yra LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo programos "Remti bendruomeninę veiklą seniūnijose" projekto "Aleksoto bendruomenės centro renginiai ir iniciatyvos" dalis.
2019-09-15
Aleksoto šventė 2019 
Rugsėjo 15 popietę į VDU Botanikos sodą rinkosi minios žmonių. Priežastis - tradicinė Aleksoto šventė. Šiemet ji buvo skirta Laikinosios sostinės, Lietuvos karo aviacijos, Šaulių sąjungos, A. Smetonos prezidentavimo pradžios šimtmečiams. Kas atėjo - nepasigailėjo: šventė buvo įdomi ir mažiems, ir dideliems. Dėkojame šventės organizatoriams - Aleksoto bendruomenės centrui ir Aleksoto seniūnijai. Daugiau tokių švenčių!
Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2019-09-09
Jau šį sekmadienį - Aleksoto šventė! 
Daugiau informacijos - renginių skyrelyje
2019-08-30
Sulaukėme gražios padėkos iš Japonijos 
Gifu prefektūros gubernatorius Hajime Furuta labai dėkoja Aleksoto seniūnijai ir bendruomenei, kad jo gimtadienio proga iš Kauno atkeliavo tautinė kaklajuostė.

Nuotraukoje Gifu gubernatorius laiko tik ką gautą dovaną, o Yaotsu meras Kaneko Masanori pasipuošęs jau anksčiau iš Aleksoto seniūnės gavęs tautinę kaklajuostę.

Malonu, kad japonai taip vertina mūsų tautodailininkų darbus, o šios kaklajuostės atkeliavo iš Amerikos ir jų autorė Amerikos lietuvė Marija Janonis. Deja, tautodailininkė jau yra mirusi, o jos darbus mums perdavė Aleksoto bendruomenės narė Birutė Liaudenskienė.
2019-08-23
Baltijos kelyje 
Nepakartojami įspūdžiai Baltijos kelyje. Aleksoto bendruomenės nariai dar ilgai prisimins tą bendrumo jausmą stovint Baltijos kelyje. Ir visai nesvarbu, kad nuo Baltijos kelio, sužavėjusio visą pasaulį, jau praėjo 30 metų.
2019-08-17
Aleksoto šventė artėja 
Pažymėkite savo kalendoriuose - rugsėjo 15 d. 14 val. prasidės tradicinė Aleksoto šventė VDO Botanikos sode. Šiemet ji bus skirta net keliems garbingiems jubiliejams: 100 metų Laikinąjai sostinei, 100 metų Lietuvos karo aviacijai, Lietuvos Šaulių sąjungos šimtmetis ir 100 metų nuo A.Smetonos prezidentavimo pradžios.
2019-08-13
Svirbė Italijoje 
Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis "Svirbė" dalyvavo folkloro festivalyje Italijoje. Vakariniai koncertai, susitikimai su kitų šalių folkloro ansambliais, Italijos architektūra - visa tai paliko neišdildomą įspūdį.
2019-07-24
Laisvės piknikas Nemuno saloje 
Pažymėkite savo kalendoriuose: rugpjūčio 24 d. įvyks Laisvės piknikas Nemuno saloje. Jo metu Aleksoto bendruomenės centras kvies užsukti į restoraną Lithuanica - pavaišinsime gardžia kava.
@laisvestv #laisvespiknikas2019 ir #ValstybeEsuAs

13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple