Naujienos

2019-06-22
Pakruojo dvaro gėlių kilimų konkurse 
Pirmą kartą vykstančiame festivalyje dalyvavo Aleksoto bendruomenės centro moterys floristės.
Mūsų moterų florisčių komandai vadovavo Janina Stasiukynienė, jai talkino Jūratė Maurušatienė, Kristina Alesienė, Birutė Stanionienė, Aurelija Kudirkienė, Virginija Pranckevičienė ir visa gausi palaikymo komanda su Aleksoto seniūne Liukrecija Navickiene.
Mūsų kilimas „ Meilės Giesmė“ labiausiai traukė jaunavedžių žvilgsnius, kurių šeštadienio popietę netrūko Pakruojo dvare.
Visus, kurie lankysitės Pakruojo dvare, kviečiame nepamiršti aplankyti Aleksoto seniūnijos kilimo.
Daugiau nuotraukų - fotogalerijoje.
2019-06-21
Lietuvos Šaulių sąjungai - 100 metų! 
Kaune iškilmingai paminėtas Šaulių sąjungos 100- metis.
Malonu, kad renginyje matėme ir Aleksoto šaulių kuopą. Aleksoto šaulių kuopa nešina Šaulių sąjungos ir Aleksoto vėliavomis iškilmingai žygiavo Kauno senamiesčio gatvėmis ir dalyvavo rikiuotėje Rotušės aikštėje.
Šaulius savo apsilankymu pagerbė Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis. Malonu buvo matyti šaulių gretose ir mūsų LR seimo narį, Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą.
Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2019-06-19
Laisvės piknikas 19 
Jau antri metai iš eilės, kai Aleksoto bendruomenės centras yra įtraukiamas į šventės "Laisvės piknikas" dalyvių sąrašą. Tai didelė garbė ir atsakomybė. Kadangi šiemet sukanka 100 metų Laikinajai sostinei, 100 metų Lietuvos Šaulių Sąjungai, 100 metų Lietuvos karo aviacijai, tai nusprendėme atverti žaismingą restoraną "Lituanica", kuriame vaišinsime "smetoniška" kava, vyks fotosesijos su Prezidentu A.Smetona. šauliais ir tarpukario Lietuvos aviatoriais. Bus linksma!
2019-06-15
Antaninės Antanave 
Birželio 15 dieną Antanave vyko Smetoninės Šimtmečio Antaninės. Šiais metais renginys buvo skirtas pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos prezidentavimo 100- metį, Lietuvos šaulių ir Lietuvos aviacijos 100 - mečiams. Šventėje dalyvavo ir Aleksoto bendruomenės centro delegacija su Prezidentu A.Smetona priekyje.
2019-06-10
Kaimo bendruomenių sąskrydyje 
Šį savaitgalį Karklėje vyko tradicinis XVII-asis Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydis. Miesto bendruomenių vardu sąskrydžio dalyvius sveikino ir aktyviai renginiuose dalyvavo Aleksoto bendruomenės centro komanda. Visada malonu pabūti gerai nusiteikusių bičiulių būryje. Aleksotiškiai "pasistatė" Restoraną "Lituanica", kuriame vaišino savo bičiulius iš daugelio Lietuvos kampelių.
2019-06-07
Žydi bijūnai, žydi raudonai... 
Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodas Kaune ragina suskubti atvykti pasigrožėti kvapniais ir prašmatniais žiedais – beveik vienu metu sužydo skirtingos bijūnų veislės, o karštos dienos gerokai patrumpins jų žydėjimo trukmę.
„VDU Botanikos sodo ekspozicijoje auginame apie 300 bijūnų kolekcinių numerių. Kolekciją sudaro žoliniai, sumedėję ir tarpsekcijiniai (žolinių ir sumedėjusių bijūnų hibridai) bijūnai. Didžiuojamės išskirtinėmis ir retomis lietuviškos selekcijos veislėmis: auginame ir saugome augalų nacionaliniams genetiniams ištekliams (ANGI) priskirta dvidešimt penkias Jono ir Emilijos Tarvydų sukurtas veisles bei devyniolika Onos Skeivienės išvestų veislių“, – sakė VDU Botanikos sodo vyresn. botaninių kolekcijų kuratorė Žibutė Baškienė.
2019-06-05
Naujas parkas Aleksote 
Birželio 5 d. Kauno meras, firmos "Centromera", Aleksoto bendruomenės atstovai iškilmingai atidarė parką Šeštokų/Kiečių g. sankryžoje. Nuo šiol ir jauni, ir seni galės naudotis parko įrenginiais, grožėtis jaukia aplinka. Šis parkas - tai puikus pavyzdys, kaip investuotojai kartu su bendruomene gali sukurti puikias viešąsias erdves. Daugiau tokių idėjų įgyvendinimo!
2019-06-03
Draugystė tęsiasi.. 
Miestai partneriai Brno ir Kaunas bendrauja jau virš 20 metų, o draugystė tarp Aleksoto ir Jehnicų seniūnijų užsimezgė 2007 metais. Jau 12 metų kaip keliaujame vieni pas kitus, dalinamės patirtimi, kultūra, bendruomenės telkimu.
Šiais metais Aleksoto bendruomenės centro aktyvas bei Aleksoto seniūnijos atstovai vėl buvo pakviesti į Brno, kur praleido puikias kelias dienas. Buvome apsupti nuoširdaus dėmesio, globos, vaikščiojome Brno miesto požemiais, susipažinome su miesto istorija, aplankėme ištaigingą Vzanovo pilį, žavėjomės Znojmo miesto senamiesčiu.
Bendroje vakaronėje su Jehnicų bendruomene mokėmės vieni kitų dainų ir šokių. Vakaronėje dalyvavo Jehnicų tarybos nariai, kurie labai vertina seniūnijų draugystę, ypač džiaugiasi, kad šią gražią iniciatyvą perėmė ir jaunoji karta. Jau birželio viduryje Jehnica laukia ir J.Dobkevičiaus progimnazijos moksleivių.
2019-05-19
Klebono jubiliejus 
Mūsų mielam Aleksoto šv. Kazimiero bažnyčios klebonui Valiui Zubavičiui sukako 60 metų. Gražus jubiliejus, o klebono nuveikti darbai Lietuvai - dar gražesni. Aleksotiškiai labai džiaugiasi, turėdami tokį nuoširdų, mielą, darbštų kleboną, todėl ir sveikinti su jubiliejumi susirinko gausus būrys svečių.
Ilgiausių metų, laimingų metų, sveikatos metų linkime, Dievo palaimos prašome savo gerbiamam klebonui Valiui Zubavičiui!

Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.

15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple