Draugystė tęsiasi..

Draugystė tęsiasi…
Miestai partneriai Brno ir Kaunas bendrauja jau virš 20 metų, o draugystė tarp Aleksoto ir Jehnicų seniūnijų užsimezgė 2007 metais. Jau 12 metų kaip keliaujame vieni pas kitus, dalinamės patirtimi, kultūra, bendruomenės telkimu.
Šiais metais Aleksoto bendruomenės centro aktyvas bei Aleksoto seniūnijos atstovai vėl buvo pakviesti į Brno, kur praleido puikias kelias dienas. Buvome apsupti nuoširdaus dėmesio, globos, vaikščiojome Brno miesto požemiais, susipaž...inome su miesto istorija, aplankėme ištaigingą Vzanovo pilį, žavėjomės Znojmo miesto senamiesčiu.
Bendroje vakaronėje su Jehnicų bendruomene mokėmės vieni kitų dainų ir šokių. Vakaronėje dalyvavo Jehnicų tarybos nariai, kurie labai vertina seniūnijų draugystę, ypač džiaugiasi, kad šią gražią iniciatyvą perėmė ir jaunoji karta. Jau birželio viduryje Jehnica laukia ir J.Dobkevičiaus progimnazijos moksleivių.
Užsimezgę gražūs santykiai stiprina draugystę ir toleranciją tarp tautų, tarp skirtingų kultūrų ir moko mus geriau suprasti, pažinti ir gerbti vieni kitus.
Kitais metais jau aleksotiškiai lauks savo draugų iš Jehnicės, stengsimės parodyti gražiausias Kauno ir Lietuvos vietas ir taip širdingai priimti juos, kad išsivežtų pačius gražiausius prisiminimus.
Nuoširdžiausias ačiū už puikų priėmimą Brno miesto savivaldybei bei Jehnicų seniūnijai, ypač seniūnui Vaclavui Šichai ir seniūnijos tarybai!

2019-06-03

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple