Naujienos

2019-07-15
Aleksoto dviračių žygis 
Šį sekmadienį Aleksote įvyko jau tradiciniu tapęs XVIII-asis dviračių žygis. Prasidėjęs seniūnijoje bendra nuotrauka ir aviatorių memorialo pagerbimu, per aerodromą nuvingiavo link Universiteto g. skvero, kuriame kartu su tautodailininku A.Kulieša atidengėme jo sukurtą paminklą S.Dariui ir S.Girėnui.
2019-07-08
Dalyvavome Vaškų miestelio šventėje 
Seni draugai - geri draugai. Būrys Aleksoto bendruomenės centro aktyvo liepos 7 d. išsiruošė pas savo bičiulius į Pasvalio raj. Vaškų miestelio kasmetinę tradicinę šventę. Nuvežėme dovanų ir Kauno burmistro J.Vileišio sparnuotą sveikinimą. Kaip gera sutikti tikrus bičiulius!
2019-07-08
Tautiška giesmė nuo Jiesios piliakalnio 
Jau treti metai, kaip aleksotiškiai dalyvauja tradicinėje viso pasaulio lietuvių sąšaukoje: Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną - liepos 6 susirenka prie Jiesios piliakalnio giedoti Tautišką giesmę. Tai puikus pavyzdys jaunimui, kaip reikia mylėti ir gerbti savo Tėvynę. Šiemet giesmės laukimą puikiai paįvairino Aleksoto 212 kuopa ir ypač vedantysis - kuopos vadas Zenonas Šalna, o dainas užvesdavo Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis "Svirbė". Su šventėmis, mieli aleksotiškiai ir jų svečiai!
2019-07-01
Koncertas Balbieriškyje 
Sekmadienį Aleksoto bendruomenė centro tautinės muzikos ansamblis "Svirbė" koncertavo Balbieriškyje. Kaip smagu pabūti draugų iš kitų ansamblių būryje, džiuginti žiūrovus ir klausytojus liaudies dainomis.
2019-06-29
Deltuvos mūšyje 
Būrys aleksotiškių šį šeštadienį išsiruošė į Deltuvoje vykusį karo rekonstrukcijos renginį - Deltuvos mūšį. Mūsų voltižieriai pirmą kartą dalyvavo mūšio imitacijoje, o juos aistringai palaikė Godlevskio dvaro ponios ir kiti dvarionys. Mūšyje dalyvavo gausus būrys karo rekonstrukcijos klubų iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos, Rusijos. Kaip būtų gerai, jei pasaulyje vyktų tik tokie mūšiai, po kurių priešininkai draugiškai susėda prie bendro stalo.

Daugiau R.Žiemio nuotraukų - fotogalerijoje.
2019-06-28
Kviečiame 
Pabūkime kartu reikšmingą Tautai dieną
2019-06-25
Aleksoto dviračių žygis - 2019 
Ruoškite dviračius! Tradicinis Aleksoto dviračių žygis startuos 2019 m.liepos 14 d. (sekmadienį) 10 val. nuo seniūnijos. Išbandysime naujus Aleksoto dviračių takus.
2019-06-23
Laikinosios sostinės kurorto gegužinė 
Kačerginės kurortas buvo mėgiamas ir lankomas prieškario Kauno ponių ir ponų. Todėl gavę kvietimą apsilankyti Kačerginės gegužinėje, skirtoje Laikinosios sostinės 100-mečiui, Aleksoto bendruomenės centro nariai ilgai nesvarstė ir nutarė apsilankyti gegužinėje.
Didžiausio dėmesio ir pagarbos sulaukė prezidentas Antanas Smetona su žmona (aleksotiškiai Drąsutis Vileniškis ir Gabija Vileniškienė), jiems kompaniją palaikė visas būrys Aleksoto bendruomenės narių, apsirėdęs retro drabužiais.

Daugiau nuotraukų - fotogalerijoje
2019-06-23
Joninės Marvelėje 
Šiais metais Aleksoto bendruomenės centras kartu su Marvelės bendruomenės centru Jonines šventė Marvelėje prie Nemuno esančioje aikštelėje.
Susirinkusius Jonus ir Janinas sveikino Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė, Aleksoto bendruomenės centro pirmininkė Steputė Račkauskienė, Marvelės bendruomenės centro pirmininkė Elena Kavaliauskaitė. Į dainų ir šokių sūkurį visus įtraukė Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“ ir svečiai iš Alšėnų laisvalaikio salės „ Senieji draugai“.
Joninių švenčių tradicijas prie laužo mums priminė šventės vedėja, Aleksoto bendruomenės centro narė Greta Baliūnienė.
Dalijomės duona, dainavome senas lietuviškas Joninių dainas, linkėjome vieni kitiems gražios ir derlingos vasaros.
Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2019-06-22
Pakruojo dvaro gėlių kilimų konkurse 
Pirmą kartą vykstančiame festivalyje dalyvavo Aleksoto bendruomenės centro moterys floristės.
Mūsų moterų florisčių komandai vadovavo Janina Stasiukynienė, jai talkino Jūratė Maurušatienė, Kristina Alesienė, Birutė Stanionienė, Aurelija Kudirkienė, Virginija Pranckevičienė ir visa gausi palaikymo komanda su Aleksoto seniūne Liukrecija Navickiene.
Mūsų kilimas „ Meilės Giesmė“ labiausiai traukė jaunavedžių žvilgsnius, kurių šeštadienio popietę netrūko Pakruojo dvare.
Visus, kurie lankysitės Pakruojo dvare, kviečiame nepamiršti aplankyti Aleksoto seniūnijos kilimo.
Daugiau nuotraukų - fotogalerijoje.

14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple