Naujienos

2020-02-14
10-asis Aleksoto stalo teniso veteranų turnyras RAMUNIO BUDRIŪNO taurei laimėti 
Simboliška, kad 10-ąjame Aleksoto stalo teniso turnyre rungėsi 10 dalyvių. Ši graži tradicija užgimė 2010 metais 10-oje Aleksoto šventėje, kuri buvo skirta sportui ir garsiems sportininkams, kilusiems iš Aleksoto. Ramunis Budriūnas, gamtos mokslų daktaras, ilgametis Kauno botanikos sodo direktorius, būdamas didelis stalo teniso entuziastas, įsteigė savo vardo taurę ir jau 10 kartų pravedė vyrų turnyrą.
Šiais metais laimėjo :
I vietą – Boleslovas Mongaudas,
II vietą – Juozas Bytautas,
III vietą – Vaclovas Stankus.
2020-01-28
Kviečiame 
2020-01-27
Holokausto aukų atminimo diena Aleksote 
Šiandien, minint Holokausto aukų atminimo dieną, Aleksoto seniūnijos ir bendruomenės atstovai uždegė žvakutes Aleksoto žydų kapinėse prie paminklų Rumšiškių ir sudeginto Kauno geto aukoms atminti.
2020-01-27
Viduržiemis VDU Botanikos sode 
Viduržiemį šventė egzotiškai: švytinčioje ir skambančioje oranžerijoje
Sužibo, nušvito, suskambo Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo oranžerija, kviesdama švęsti pusiaužiemį. Šimtai kauniečių ir miesto svečių – nuo pačių mažiausiųjų iki senjorų, nuo augalų mėgėjų iki egzotiškų ir netradicinių pramogų ieškotojų – grožėjosi ypatingai apšviestais augalais, klausėsi muzikos garsų, poezijos, pasakojimų apie išskirtinius kolekcijų eksponatus.
2020-01-25
Prelato V.S.Vaičiūno nauja poezijos knyga 
Šį penktadienio vakarą Aleksoto bendruomenės centro nariai rinkosi į "Albertą" pasiklausyti naujų prelato, profesoriaus, habilituoto daktaro, Kauno kunigų seminarijos studijų dekano Vytauto Stepono Vaičiūno eilių. Visų mylimas prelatas pristatė savo naiją poezijos knygą "Kasdienybėje Tavęs ilgiuosi", jo eiles skaitė ir Liukrecija Navickienė, poezijos vakarą puikiai papildė muzikos kūriniai atlikti Ilonos Klusaitės, Jurgio Bajoro, Zenono Šalnos, ansamblio "Svirbė". Šauni vakaronė!
2020-01-25
Kviečiame Aleksoto senjorus 
Kauno bendruomenių centrų asociacija skelbia šokių užsiėmimus Aleksoto ir Žaliakalnio seniūnijų senjorams (amžius 55+).
Aleksote šokių užsiėmimai vyks pirmadieniais nuo 12 iki 13 val., trečiadieniais nuo 11.30 iki 12.30 val. Šokiai vyksta Aleksoto seniūnijos salėje, Veiverių g. 132.
Šokių užsiėmimus veda trenerė Gintarė. Į užsiėmimus registruotis el. paštu kbcainfo1@gmail.com
KBCA yra Socialinių inovacijų fondo vykdomo projekto "Sportuoja vaikai, sportuoja šeima, sportuoja visa bendruomenė"(projekto Nr. SRF-FAV-2019-1-0323) partneris. Projektas finansuojamas Lietuvos Respublikos Sporto rėmimo fondo lėšomis.
KVIEČIAME, Užsiėmimai tikrai smagūs ir tinkami vyresnio amžiaus žmonėms.
2020-01-15
VDU Botanikos sode pražydo didžiausia pasaulyje žolė 
Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo oranžerijoje verta pakelti akis aukštyn – palubėje pražydo ir vaisius augina tikrasis bananas (Musa x paradisiaca L.).

„Tikrasis bananas – daugiametis žolinis augalas, kuris dar vadinamas „atogrąžų duona“. Kultivuoti pradėtas pietryčių Azijoje. Kai kurių rūšių bananai užauga net iki 15 m aukščio, o štai VDU Botanikos sodo oranžerijoje augantis tikrasis bananas – iki maždaug 8–10 metrų“, – sakė VDU Botanikos sodo vyr. specialistė Renata Čanovienė. Šis pražydęs augalas į VDU Botanikos sodo oranžeriją atkeliavo 1969 m. iš Vokietijos.
2020-01-13
Kviečiame aleksotiškius į susitikimą su energetikais - UAB Ignitis ekspertais 
Daug kam gali būti aktualu, maloniai kviečiame
2020-01-12
Pas "Sauliuką" - Trys Karaliai 
Sausio 12 d. Aleksoto seniūnijoje įsikūrusiame SVEIKATOS IR INTEGRACIJOS KLUBE "SAULIUKAS", kuriam vadovauja Dalia Šatinskienė, pas vaikučius atkeliavo TRYS KARALIAI su dovanomis. Ir ne tik Karaliai – atvyko ir Aleksoto bendruomenės centro valdybos pirmininkė Steputė Račkauskienė su valdybos nare Vilija Barzdžiuviene, kurios perdavė didžiulį maišą kalėdinių dovanėlių netikėtai pasirodžiusiam KALĖDŲ SENELIUI, o šis visas dovanėles išdalino vaikams. Buvo gera, jauku, šilta. Gražių, sveikų metų vaikučiams ir jų tėveliams.

10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple