Aleksoto mokytojų senjorų šventė

Ketvirtadienio popietę į Aleksoto seniūnijos salę rinkosi mokytojai, dirbę Aleksoto mokyklose ar ikimokyklinėse įstaigose.  Mokytojus pasitiko Aleksoto liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“, linksmomis melodijomis žadinęs susirinkusiųjų šventinę nuotaiką. Daugiausiai mokytojų susirinko iš J.Dobkevičiaus progimnazijos (buvusiosios 17-tos vidurinės), nemažas būrelis mokytojų iš Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos (buvusiosios 14-tos vidurinės), džiaugėmės ir pedagogais iš Tirkiliškių, Aleksoto darželių.

Aleksoto seniūnija ir bendruomenės centras pasveikino 21 pedagogą, tarp jų – ir vyriausiąją amžiumi buvusią fizinio lavinimo mokytoją Eleną Namajuškaitę, ir buvusius mokyklų direktorius Vytautą Kazlauską ir Povilą Kuprį. Susirinkusius mokytojus nuoširdžiai sveikino LR Seimo narys Mindaugas Puidokas, Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė, Aleksoto bendruomenės centro pirmininkė Steputė Račkauskienė, Aleksoto šaulių 212 kuopos vadas Zenonas Šalna, buvusi žymi stalo tenisininkė Asta Stankienė (Giedraitytė), Aleksoto seniūnaitė Rita Jonaitienė. Po sveikinimų mokytojams koncertavo solistė Giedrė Tallat-Kelpšaitė, kanklėmis jai akomponavo Daiva Mažeikaitė, šokti visus kvietė Aleksoto liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“. Šventiniame sukūryje atidarėme mūsų žymaus fotografo Rimanto Žiemio fotografijų parodą, skirtą Čiurlionio tilto prietilčio ir Europos prospekto statyboms 2004-2008 m. atminti.

Šventinė atmosfera, galimybė pabūti drauge, pasidalinti savo mintimis, prisiminti mokytojavimo laikus puikiai nuteikė mūsų mylimus mokytojus. Supratome, kad ir kitais metais turėtume organizuoti tokią pačią, o gal net ir dar geresnę šventę.

 

Renginys yra sudėtinė SADM programos finansuojamo projekto "Aleksoto bendruomenės centro renginiai ir iniciatyvos" dalis



2019-10-04

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple