Naujienos

2018-06-09
Praūžė Antaninės Antanave 
Šeštadienį Lietuvoje buvo gausu renginių, bet Aleksoto liaudiškos muzikos ansamblis "Svirbė" pasirinko Pasaulio lietuvių Antanines Antanave, juolab kad savo gretose taip pat turime Antaną. Nedidelis tas Antanavas, bet jame gyvena daug nuoširdžių, entuziastingų žmonių, sugebančių organizuoti nacionalinio lygmens renginius. Suvažiavusiems iš visos Lietuvos Antanams buvo įteikti "Antano" pasai, jiems koncertavo ivairiausi ansambliai, tarp jų - ir "Svirbė", linksmybės tęsėsi iki gilaus vakaro. Taigi, gimė dar viena graži tradicija - Antaninės Antanave.
2018-05-29
Ruošiamės Aleksoto dviračių žygiui 
Aleksoto bendruomenės centras pradėjo ruošti tradicinį Aleksoto dviračių žygį: šiemet naujais dviračių takais važiuosime į Kleboniškį. Žygis įvyks liepos 15 d., startas 10 val. nuo Aleksoto seniūnijos pastato.
2018-05-29
Aleksotas smagiai šventė kaimynų dieną 
Gegužės 24-25 d.d. visas pasaulis šventė Kaimynų dieną. Neatsiliko ir Aleksotas: aplankėme švenčiančius kaimynus Mauručių, Kiečių, Pavasario, Žiedų gatvėse, Parko apartamentuose. Džiugino linksma nuotaika, aktualūs pokalbiai apie bendruomenę, dainos ir žaidimai. O kiek dar gatvelių švenčių neaplankėme. Kaimynų šventė kasmet darosi vis populiaresnė, gal ateis ta diena, kai visi kaimynai Aleksote susės prie vaišių stalo!
2018-05-22
Kviečiame aleksotiškius paminėti kaimynų dieną linksmai 
Gegužės 25 d. visas pasaulis švenčia kaimynų dieną. Neatsilikime ir mes. Kviečiame aleksotiškius kiekvienoje gatvelėje organizuoti kaimynų šventes. Juk nieko daug nereikia: tik stalo, kėdžių, suneštinių vaišių ir daug daug geros nuotaikos. Malonaus pabendravimo tarp kaimynų niekada nebus per daug. Gerų švenčių!
2018-05-22
Kaimynų diena 
LR susisiekimo ministerija kviečia kaimynų dieną pažymėti, pavežant kaimyną. Prisidėkime prie akcijos.
2018-05-20
Polocko mūšio 500-osios metinės 
Gegužės 20 d. Kauno pilies prieigose vykusioje iškilmingoje rikiuotėje ir eisenoje, skirtoje 500-osioms Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenės pergalės mūšyje prie Polocko metinėms pažymėti, dalyvavo ir Aleksoto 4 pulko voltižieriai
2018-05-19
Tarptautiniame "Kauno Europos kultūros sostinės 2022" forume 
Šį savaitgalį Žalgirio arenos amfiteatre vyko tarptautinis forumas, kuriame gausus būrys užsienio svečių dalinosi savo patirtimi, kokia turėtų būti Europos kultūros sostinė 2022. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas vietos bendruomenių iniciatyvoms. Įdomu, kaip seksis KEKS'o 2022 komandai suburti Kauno bendruomenes kūrybinei veiklai. Neabejoju, kad daugelis Kauno bendruomenių centrų turėtų ką pasiūlyti įtraukti į KEKS'o 2022 programą.
2018-05-16
Ir vėl bagažinių turgus Aleksote 
Aleksoto bendruomenės centras balandžio pabaigoje pakvietė aleksotiškius į bagažinių turgų. Pirmas blynas buvo kiek prisvilęs: trūko informacijos, reklamos, turgų aplankė nedaug lankytojų. Bet mes nenusimename: šį gegužės paskutinį šeštadienį, t.y. gegužės 26 d. 10-12 val. vėl organizuojame turgelį ir kviečiame jame gausiai dalyvauti.
2018-05-15
VDU Botanikos sodas kviečia: pražydo rododendrai 
Beveik pusę amžiaus kurtoje, per 80 veislių demonstruojančioje Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo rododendrų ekspozicijoje – pats žydėjimas. Itin ryškių spalvų margumyne puikuojasi ir lankytojų žvilgsnius traukia iš viso pasaulio surinkta turtinga šių „rožės medžiais“ pavadintų krūmų ir medelių kolekcija. Kviečiame aplankyti ir pasigrožėti.

VDU Botanikos sodo informacija
2018-05-13
Aitvarų šventė Zapyškyje 
Aleksoto bendruomenės centro nariai šį šeštadienį dalyvavo Zapyškyje vykusiame tradiciniame aitvarų festivalyje. Mūsų abu aitvarai - "Aleksotas" ir "Aleksoto bendruomenės centras" dalyvavo festivalio varžybose. Puikus oras, minios jaunų šeimų su daugybe vaikučių, gaivus vėjelis, koncertinė festivalio programa - viskas labai mums patiko. Dėkojame šventės organizatoriams.

27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple