Naujienos

2018-08-02
Kviečiame 
Mieli aleksotiškiai, rugpjūčio 25 d. kviečiame į Nemuno saloje vyksiantį Laisvės pikniką. Rengiamas jau trečią kartą, jis tampa vis populiaresnis, pritraukia vis daugiau dalyvių. Bus daug įdomių diskusijų su žymiais Lietuvos žmonėmis, savo veiklą pristatys beveik 40 organizacijų iš visos Lietuvos. Šiemet Aleksoto bendruomenės centrui teko garbė atstovauti Aleksoto bendruomenę: Nemuno saloje įkursime užeigą "Prie dvaro", vyks fotosesijos su Napoleono kariuomenės voltižieriais, Godlevskio dvariškiais, mokysime šokti polonezą. Laukiame Jūsų!
#LaisvėsPiknikas2018 #ValstybėEsuAš

Daugiau informacijos:

https://www.facebook.com/events/1373809399383703/
2018-07-28
Tautinės olimpiados 80-čio minėjimas 
Būrelis aleksotiškių dalyvavo iškilmingame Tautinės olimpiados 80-čio minėjime. Nenuilstantis Pranas Majauskas kartu su savanorių komanda organizavo puikų renginį sporto veteranams pagerbti. Minėjime dalyvavo daug garbių svečių, stebėjome unikalius kadrus apie Tautinių olimpiadų istoriją, džiaugėmės Lietuvos regionų atstovų koncertu, o visą renginį vainikavo didžiulis tortas, kurio galėjo paragauti visi renginio dalyviai.
2018-07-28
Pažaislio festivalio koncertas VDU Botanikos sode 
Šį šeštadienį Pažaislio muzikos festivalis muzikos gurmanus vaišino itin rafinuotu renginiu: Botanikos sodas nukėlė į XIX a. grafo Juozapo Godlevskio Aleksoto dvarą ir virto "Užburtuoju muzikos sodu": Aleksoto bendruomenės centras pasistengė, kad atgimtų Godlevskio dvaro laikų atmosfera, o orkestras savo grojimu sužavėjo klausytojus.
Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2018-07-26
Tęsiame dalyvavimą konkurse 
Paaiškėjo LR kultūros ministerijos organizuoto konkurso "Valstybę kuriame mes" antrojo turo dalyviai, tarp jų - ir Aleksoto seniūnija. Pasilinkėkime sau sėkmės kitame konkurso etape.
2018-07-19
Kviečiame į koncertą 
Šį šeštadienį Pažaislio muzikos festivalis muzikos gurmanus vaišina itin rafinuotu renginiu: Botanikos sodas nukels į XIX a. grafo Juozapo Godlevskio Aleksoto dvarą ir virs "Užburtuoju muzikos sodu".
Į Botanikos sodą reikėtų atvykti anksčiau, 17 val. Aleksoto bendruomenės centras pasistengė, kad atgimtų Godlevskio dvaro laikų atmosfera: čia pasitiks dvaro liokajai, po sodą vaikštinės grafo svečiai, mokytoja vienuolė vedžios būrelį vaikų, grafo mokyklėlės auklėtinių, svečiai turės progą pasivaišinti, susipažinti su Aleksoto praeitimi, nusifotografuoti su istoriniais kostiumais pasidabinusiais personažais ar netgi sušokti polonezą.
2018-07-18
Tautinės olimpiados 80-metis 
Šį šeštadienį nuo 10.45 kviečiame aleksotiškius į Kauno sporto halėje vyksiantį iškilmingą Tautinės olimpiados 80-mečio minėjimą. Kas turite, ateikite su firminiais Aleksoto bendruomenės centro marškinėliais, sporto halėje renkamės prie Aleksoto vėliavos. Iki greito susitikimo!
2018-07-15
XVII-asis Aleksoto dviračių žygis 
Jau 17-tą kartą Aleksoto bendruomenės centras ir Aleksoto seniūnija organizavo dvirač ių žygį, kuris šiemet buvo skirtas 85-osioms S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą metinėms paminėti. Dviračių žygio dalyviai prieš startą buvo pakviesti apsilankyti Lietuvos aviacijos muziejuje atidarytoje parodoje “Stepono Dariaus dukra Nijolė Dariūtė Maštarienė”. Po įspūdingo parodos pristatymo žygio dalyviai padėjo gėlių aviatorių memoriale, nusifotografavo prie dviejų pušelių, atvežtų iš Soldino miško, kuriame sudužo “Lituanica”, ir pasodintų 2008 metais. Palydėti ir pasveikinti aviacijos šventės dalyvių dviratininkai pasuko link Kauno senamiestyje įsikūrusio Lietuvos sporto muziejaus, kurio direktorius Pranas Majauskas šauniai papasakojo apie Lietuvos sporto ištakas, apie Stepono Dariaus indėlį, įdiegiant daugelį sporto šakų mūsų šalyje. Iš muziejaus žygeiviai, trumpai sustoję prie Laisvės kario paminklo bendrai nuotraukai, patraukė į Kleboniškį, kuriame dviratininkų laukė įdomios atrakcijos ir skani košė. Daugiau nuotraukų – foto galerijoje.
2018-07-14
Aviacijos šventė Aleksote 
Šį savaitgalį Aleksoto aerodrome vyko aviacijos šventė, skirta paminėti S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą 85-ąsias metines.
Be oro erdvėje vykusių pasirodymų, kurių metu Lietuvos aviatoriai ir jų svečiai demonstravo lėktuvų ir sraigtasparnių galimybes, džiugino ir replikos “Lituanica” skrydis.
Aleksoto bendruomenės centras, norėdamas paįvairinti aviacijos šventės programą, įrengė restoraną “Lithuanica”, kuriame buvo galima paragauti “smetoniškos” kavos, “pončkų”, Onutės tinginio ar “cukierkų”, kuriais vaišino šaunios barmenės, apsirėdžiusios 1933 m. mados stiliumi, o ūsuotas bankininkas valiutos keitykloje keitė eurus į litus, nes tik už litus buvo galima pasivaišinti mūsų restorane. Šventės dalyvių reakcija rodė, kad mūsų bendruomenės narių žaidimas suteikė daug malonių akimirkų aplinkiniams.
2018-07-07
Tautiška giesmė nuo Jiesios piliakalnio 
Valstybės dieną aleksotiškiai ir jų svečiai jau 8 val. rinkosi prie Jiesios piliakalnio, kad kartu su viso pasaulio lietuviais 9 val. vakaro sugiedotų Tautišką giesmę. Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2018-07-07
"Laisvės kario" skulptūros atidengimo iškilmėse 
Linksmai nusiteikę, tautiniais drabužiais apsirėdę aleksotiškiai, nešini Aleksoto, Aleksoto bendruomenės centro, Svirbės vėliavomis šį penktadienį, Valstybės dienos išvakarėse, rinkosi Kauno pilies kiemelyje, kuriame įvyko "Laisvės kario" skulptūros atidengimo iškilmės. Minios kauniečių ir garbingų svečių, pakili nuotaika, tur būt, įsimintiniausias įvykis, minint atkurtos Lietuvos šimtmetį. Nuo šiol šaunus Vytis saugos Kauną ir Lietuvą!

25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple