Naujienos

2018-07-03
Dėmesio! Aleksoto dviračių žygio programos pakeitimas 
Kadangi mūsų Aleksoto dviračių žygio dalyvius nori pagerbti ir palydėti Aleksoto aviacijos šventės dalyviai, registracijos laiką keičiame į 10.30, po to - aviacijos muziejaus lankymas, gėlių padėjimas aviatorių panteone, 12 val. - žygio startas (prie aviacijos šventės scenos aerodrome).
2018-07-03
Atlaidai Meteliuose 
Aleksoto šv.Kazimiero bažnyčios klebonas Valius Zubavičius pakvietė parapijiečius liepos 1 dieną dalyvauti Šv.Petro ir Povilo atlaiduose Metelių kryžių koplyčioje. Aleksoto seniūnija užsakė autobusą, ir būrelis aleksotiškių patraukė į Metelius. Dalyvavome šv.mišiose, klausėmės "Ainių" koncerto, nuo apžvalgos bokšto viršūnės gėrėjomės Metelių ir Dusios ežerų grožiu. Gražus ir prasmingas sekmadienis!
2018-06-27
Kviečiame į bagažinių turgų 
Kviečiame į jau tradiciniu tampantį Aleksoto bagažinių turgų kiekvieno mėnesio paskutinį šeštadienį.
2018-06-26
Tautiška giesmė ant Jiesios piliakalnio 
Kviečiame visus kartu pabūti
2018-06-26
Žygis po Aleksotą 
Antroji ekspedicija dviračiais Aleksoto apylinkių istorinės atminties pėdsakais. Ekspediciją pradėsime birželio 28 d., ketvirtadienį, 18 val. nuo aikštelės prie Aleksoto aerodromo.
Jeigu kieno nors paklaustų, kas Aleksote yra žymaus, matomo ir didingo, atsakymas būtų – aerodromas, nors seniai čia nesileidžia civiliniai orlaiviai, nestabdomas eismas Veiverių plentu, virš kurio leidžiasi lėktuvai. Išgirsime pasakojimą apie Dirižablių-cepelinų buveinę, kuri buvo pastatyta Pirmo pasaulinio karo metu, kaip kūrėsi Lietuvos aviacija, apie pirmuosius lietuviškus lėktuvus. Įsivaizduosime minias, laukiančias lakūnų S.Dariaus ir S.Girėno begrįžtant iš už Atlanto.
2018-06-23
Tai bent Joninės Marvelėje 
Gamta mums buvo palanki: visą dieną lijus, lietaus debesys išsisklaidė prieš pat Joninių šventę Marvelėje, kurią organizavo Aleksoto bendruomenės centras ir Aleksoto seniūnija. Apipinta senoviniais papročiais, linksma dalyvių nuotaika šventė praūžė kaip viena džiugi akimirka. Daugiau šventės įspūdžių - foto galerijoje.
2018-06-23
Šaulių diena 
Šeštadienį, birželio 23 d. Kauno Rotušės aikštėje vyko Šaulių dienos renginiai. Juose aktyviai dalyvavo ir Aleksoto 212-oji šaulių kuopa, o jos vadas Zenonas Šalna buvo pagrindinis šventės vedantysis. Šventės metu vyko iškilminga Šaulių rikiuotė, naujų šaulių priesaika, šventės dalyvių ir jos svečių sveikinimai, šauliai demonstravo savo naudojamą karinę ekipuotę, vaišino šventės dalyvius gardžia koše. Puikus patriotinis renginys!
2018-06-17
Išvyka į Latviją 
Birželio 16-17 d.d. VDU Botanikos sodo draugų klubas, vadovaujamas prof. Vidos Mildažienės, keliavo po Latviją.

Svarbiausi lankytini objektai buvo vienas didžiausių Baltijos šalių botanikos sodas (129 ha) Salaspilyje, bei zoologijos sodas Daugpilyje. Pakeliui taip pat aplankėme daug gražių vietų Dauguvos nacionaliniame parke, Dinaburgo pilies (1277 m.) griuvėsius.
2018-06-15
Balsuokime už Aleksoto projektą! 
Mieli aleksotiškiai, balsuokime už Aleksoto bendruomenės centro projektą „Mylim savo Aleksotą“, kuriuo numatoma sukurti ir įrengti 3 informacinius stendus ties įvažiavimais į Aleksotą, sutvarkyti seniūnijos pastato aplinką, pastatant vėliavos stiebą, Europos pr. šlaite iš dekoratyvinių krūmų suformuoti užrašą ALEKSOTAS, įrengti informacines lenteles Lietuvos lakūnams, gyvenusiems Aleksote bei sutvarkyti Aleksote esančių žydų kapinių aplinką, taip iš esmės pagerinant Aleksoto įvaizdį.
Nuoroda balsavimui: https://www.maxima.lt/mums-rupi/mes-bendruomene-balsavimas
2018-06-11
Joninės artėja! 

26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple