Naujienos

2018-09-17
Aleksoto šventė 2018 
Tūkstančiai aleksotiškių ir jų svečių šį sekmadienį rinkosi į VDU botanikos sodą. Aleksoto bendruomenės centras, Aleksoto seniūnija ir VDU botanikos sodas jiems dovanojo nuostabų renginį - Aleksoto šventę, skirtą atkurtos Lietuvos šimtmečiui. Šiemet kaip niekad pasiūlėme įvairią šventės programą, kupiną ir naujų reginių. Įvyko šventė, kurią jos organizatoriai įvertino, kaip vieną labiausiai pasisekusių. Iki kitų susitikimų! Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2018-09-13
Pasiūlymas 
Mieli kaimynai ir bendruomenės nariai
UAB “Centromera” ieško žmonių, kurie norėtų prisijungti prie jų komandos. Šiai dienai įmonė ieško pagalbinio darbuotojo, kuris padėtų tvarkytis gerbūvį “Parko apartamentų” teritorijoje. “
Mes esame UAB „Centromera“ – tai įmonė, kuri vysto Nekilnojamojo Turto projektą "Parko apartamentai" Kaune, Aleksote, tarp Šeštokų ir Leipalingio g.
UAB "Centromera" įsikūrė 2004 metais ir per keturiolika veiklos metų UAB "Centromera" pastatė 14 daugiabučių Kauno mieste. Juose apsigyveno 418 naujakurių šeimos.

2018-09-11
Skelbiame Aleksoto šventės programą 
Skelbiame Aleksoto šventės programą ir kviečiame dalyvauti. Iki greito susitikimo!
Daugiau informacijos - renginių skyrelyje.
2018-09-05
Jurginų dienos 
Vieną didžiausių Lietuvoje jurginų kolekcijų puoselėjantis ir Lietuvos jurginų selekcijos centru vadinamas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Botanikos sodas Kaune šiemet lankytojus kviečia ne tik aplankyti masinį jurginų žydėjimą, bet ir organizuoja tarptautinę jurginų parodą, kurioje bus demonstruojama per pusė tūkstančio įvairių jurginų veislių ir pavyzdžių.

VDU botanikos sodo informacija
2018-08-28
Artėja Aleksoto šventė 
Rugsėjo 16 d. VDU botanikos sode įvyks 18-oji Aleksoto šventė, skirta atkurtos Lietuvos šimtmečiui.
2018-08-25
Aleksoto bendruomenės centras Laisvės piknike 
Aleksoto bendruomenės centras - vienintelė bendruomeninė organizacija, išrinkta dalyvauti šiuometiniame Laisvės piknike. Malonu, kad mūsų pristatytas teatralizuotas vaidinimas apie Napoleonmetį Aleksote sudomino renginio organizatorius.
Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2018-08-15
Svirbės kelionė į Latviją 
Rugpjūčio 10-12 dienomis mūsų "Svirbė" su ištikimais bičiuliais keliavo į Latviją - į tarptautinį liaudies muzikos festivalį Viliani miestelyje. Pakeliui aplankėme Šlyninkos vandens malūną, pasigrožėjome Zarasų apžvalgos ratu, apžiūrėjome Daugpilio miestą, pabuvojome didžiausioje Latvijos katalikų šventovėje - Agluonos katedroje, šalia kurios pastatytas didingas paminklas Lietuvos karaliui Mindaugui ir karalienei Mortai. Viliani miestelis mus pasitiko svetingai, koncertavome ne tik lauko estradoje, bet ir stadione bei turgavietėje, susitikome su savo nuoširdžiais bičiuliais iš Estijos - ansambliu Hanila. Graži ir įspūdinga kelionė.
Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2018-08-07
Svečiai iš Japonijos - Aleksote 
Aleksote vėl skambėjo japonų kalba: J.Dobkevičiaus progimnazijoje atsisveikinome su išvykstančiu Japonijos ambasadoriumi Lietuvoje JE Toyoei Shigeeda bei priėmėme Yaotsu miesto mokinių, viešėsiančių aleksotiškių šeimose, ir mokytojų delegaciją.

Daugiau nuotraukų - foto galerijoje
2018-08-07
Baigėsi projektas "Aleksote senėjam sveikai" 
Aleksoto seniūnijoje baigėsi tris mėnesius trukę užsiėmimai „Aleksote senėjam sveikai“. Kauno visuomenės sveikatos biuro organizuojami užsiėmimai pritraukė nemažą būrelį senjorų, norinčių sveikai gyventi. Aleksote seniūnijos salėje kasdien vyko vis kiti užsiėmimai – joga, thai chi, rytinė mankšta ir užsiėmimai su psichologu.

2018-08-07
Tiltai į Nemuno salą 
Pernai Pietų Korėjos sostinės Seulo skelbtame tilto architektūrinės vizijos konkurse triumfavusi ir pasaulyje išgarsėjusi lietuvių architektų komanda KILD savo pėdsaką paliks ir Kaune. Jų darbas laimėjo Nemuno salą su Aleksotu ir centrine miesto dalimi sujungsiančių pėsčiųjų tiltų vizijos konkursą. 57 ir 320 metrų ilgio tiltus projektuos KILD atstovaujantys architektai Ivanas Ksnelašvilis, Petras Išora ir Dominykas Daunys. Pasak tarptautiniame konkurse sužibėjusių lietuvių, abiejų Nemuno salą jungiančių tiltų architektūriniai ir konstrukciniai sprendiniai parinkti tokie, kad kuo mažiau paveiktų miesto panoramą ir kraštovaizdį. Architektų teigimu, arkinio tilto charakteris leidžia išgauti minimalius gabaritus upės erdvėse bei sukurti kelių lygių panora­mines viešąsias erdves.

24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple