Naujienos

2020-12-12
Aleksoto kalėdų eglučių parkas 
Šiais metais Aleksoto bendruomenės centras nutarė vietoj didelės eglės papuošti mažas eglutes, pakviečiant į talką Aleksoto mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų vaikučius, Tačiau COVID-19 sumaišė visus mūsų planus, ir eglutes teko puošti vien tik Aleksoto bendruomenės centro savanorių jėgomis, prisilaikant karantino sąlygų.
2020-12-10
Artėja Kalėdos 
Jau eilę metų Aleksoto bendruomenės centras organizuoja Kalėdų eglutės šventę Aleksoto mažas pajamas turinčių šeimų vaikams. Šiais metais sukviesti vaikučius į Lėlių teatrą ar mokyklą nebuvo galimybių, todėl teko apsiriboti tik išvežiojant dovanėles į Aleksoto mokyklas ir darželius. Taigi, Aleksoto bendruomenės centro kiškienė su nykštukais šiandien lankėsi Aleksoto mokyklose ir darželiuose, dalindami kalėdines dovanėles, kurias įstaigų administracija perduos vaikučiams. Daugiau nuotraukų - foto galerijoje.
2020-11-28
Marvelės upės slėnyje įrengtas sveikatingumo takelis 
Šį šeštadienį Aleksoto bendruomenės centro nariai, vykdydami SADM finansuojamą projektą "Aleksoto bendruomenės centro veiklos plėtra' Marvelės upės slėnyje įrengė ir pirmieji išbandė sveikatingumo takelį. Ačiū Aleksoto bendruomenės centro valdybos pirmininkei Steputei Račkauskienei, nariams Liukrecijai Navickienei, Jūratei Maurušatienei, Janinai Stasiukynienei, Birutei Stanionienei, Rimui Kiziui, Alfonsui Borodinskui, Pranui Barzdžiui, Romui Jonaičiui, idėjos autoriui Ramūnui Navickui, Vytautui Valentai, Vytautui ir Nijolei Jankauskams. Tegul džiugina slėnio lankytojus dar vienas įdomus turizmo ir sveikatingumo objektas. Būkite sveiki!
2020-10-31
Mokytojų senjorų šventė 
Senjorų mėnesį užbaigėme tradiciniu mokytojams senjorams skirtu renginiu. Šiais metais jis buvo kitoks dėl koronaviruso, nes vyko Lietuvos aviacijos muziejuje, laikantis visų griežtų karantino nurodymų. Labai dėkojame mokytojai Aldonai Kairienei, kuri ne tik atvyko į renginį, bet ir įdomiai pristatė savo parašytą knygą „Aleksote paliktos pėdos“. Ši knyga – tai pasakojimas apie Aleksote veikusias mokyklas ir jose dirbusius mokytojus. Muziejaus darbuotojas Remigijus Jankauskas papasakojo apie mokytojos Aldonos Kairienės indėlį, rengiant ne vieną parodą Lietuvos aviacijos muziejuje. Mokytojai Aldonai Kairienei negailėjo šiltų žodžių ir jos buvusi mokinė, o dabar – Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos direktorės pavaduotoja Rozvita Brazaitienė. Tarp pasakojimų visus renginio dalyvius savo dainomis ir muzika šildė Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“. Renginį vedė Liukrecija Navickienė, o visus mokytojus – ir senjorus, ir dabar dirbančius - nuoširdžiai pasveikino Aleksoto bendruomenės centro valdybos pirmininkė Steputė Račkauskienė. Renginys neapsiėjo be staigmenų: mūsų darbštuolė Jūratė Maurušatienė visiems dalyviams padovanojo savo pasiūtas veido kaukes.
Nuoširdžiai dėkojame renginio dalyviams už malonias akimirkas, o Lietuvos aviacijos muziejui – ir už bendradarbiavimą.
2020-10-29
Aplankytas III fortas 
Spalio 23 d. Kauno tvirtovės III-ajame forte vyko Aleksoto bendruomenės centro narių susitikimas su Kauno rajono Sąnašos bendruomene, kurio metu istorikai Ovidijus Jurkša bei profesorius Valdas Rakutis papasakojo apie fortų istoriją, diskutavome, kuo vietos bendruomenės galėtų prisidėti, tvarkant fortų teritorijas, "įveiklinant" jas.
2020-10-20
Akademija 60+ 
Spalio 16-osios popietę Aleksoto bendruomenės centro nariai rinkosi į Aleksoto seniūnijos salę į susitikimą su Povilu Kupriu - Akademijos 60+ iniciatoriumi ir steigėju. Vyko įdomus pokalbis, diskutavome, koks turėtų būti šiuolaikinis senjoras. Šis susitikimas - pirmasis iš renginių, numatytų SADM finansuojamame projekte "Aleksoto bendruomenės centro veiklos plėtra".
2020-09-22
20-oji Aleksoto šventė 
Koronavirusas pakoregavo ir Aleksoto šventę, kuri po daugelio metų sugrįžo į Lietuvos aviacijos muziejų. Čia tarp lėktuvų eksponatų, skraidant Kauno skraidūnų klubo skraidyklėms bei Antano Gustaičio ANBO II replikai, įvyko gražus koncertas žemėje. Į šventę atvyko daug garbių svečių, tarp jų ir LR Seimo narių su LRS pirmininku Viktoru Pranckiečiu priešakyje, Šventėje dalyvavo Aleksoto Šv. Kazimiero parapijos klebonas Valius Zubavičius, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos prezidentas Rolandas Bružas, Kauno seniūnai. Šventę pradėjo KTU tautinio meno ansamblis "Nemunas", atrodė, kad šokėjai skraido tarp lėktuvų, įsisukę į smagų polkos ritmą. Šokėjus keitė Aleksoto grafo ir grafienės Juozo Janušaičio ir Rūtos Morozovaitės sveikinimai Aleksoto bendruomenei ir jų atliekamos melodijos. Po grafų pasveikinimo Retro programą atliko Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis "Svirbė". Na, o šventės finale nuskambėjo mūsų mylimo ansamblio "RONDO" nepamirštamos dainos. Šventėje būta ir kitų malonių akcentų: kaip visada šauniai atrodė Aleksoto voltižieriai, veikė bendruomenės "Restoranas Lituanica", o buvusiai ilgametei Aleksoto seniūnei seniūnų asociacijos prezidentas įteikė Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos medalį už nuopelnus savivaldai. Smagi buvo šventė!
2020-09-13
Kviečiame į 20-ąją Aleksoto šventę 
Šiemet COVID-19 virusas visiems kultūriniams renginiams jaukė planus. Ne išimtis ir Aleksoto šventė. Negalint organizuoti renginio VDU Botanikos sode, gelbėjo Lietuvos aviacijos muziejus, leidęs organizuoti šventę savo erdvėse. Nors šventė jubiliejinė, tačiau dėl įvairių suvaržymų (ribojamas dalyvių skaičius, būtina registracija, kaukės ir t.t.) šventė bus trumpesnė, bet nė kiek ne mažiau įspūdinga - koncertuos KTU ansamblis "Nemunas", Aleksoto ansamblis "Svirbė" ir legendinis ansamblis RONDO. Tad nuoširdžiai kviečiame į šventę!
2020-08-23
Baltijos keliui atminti 
Aleksoto bendruomenės centro nariai aktyviai dalyvavo renginiuose, skirtuose Baltijos keliui atminti. Šiemet pagrindinis renginys buvo žmonių grandinė nuo Vilniaus iki Baltarusijos sienos, skirta Baltarusijos laisvės kovotojams. Mes stojome į simbolinę grandinę nuo Soboro iki Kauno Rotušės. Visus renginio dalyvius vienijo kilnus jausmas - padėti Baltarusių tautai išsikovoti laisvę.

6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14
© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple