Pasveikinimas nuo Aleksoto kalno

Šiandien 12 val. Aleksoto apžvalgos aikštelėje įvyko graži akcija „pasveikinimas Kaunui – „Tautiška giesmė“ nuo Aleksoto kalno“. Akcijoje dalyvavo Aleksoto mokyklų ir darželių bendruomenės, Aleksoto bendruomenės centras, VDU Muzikos akademija, VDU Azijos studijų centras, japonų kultūros centras „TSURU“, Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykla, Lietuvos Šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo 2 rinktinės Aleksoto kuopa. Gražu buvo žiūrėti į visus susirinkusius – dalyviai buvo pasipuošę tautiniais kostiumais arba su savimi turėjo trispalvių akcentų.

Akcijos pradžioje dalyvius pasveikino Kauno J. Dobkevičiaus progimnazijos direktorė Lina Viršilienė, toliau sveikinimo žodį tarė Kauno miesto Mero patarėja Orinta Leiputė, Japonijos ambasadorius p . Toyoei Shigeeda, Lietuvos Šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo 2 rinktinės Aleksoto kuopos vadas Zenonas Šalna, Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė, Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjai ir kiti garbingi svečiai.

Akcijos metu aleksotiškiai buvo pasveikinti su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, taip pat buvo pagerbta Japonijos tauta, kuri 2011 m. kovo 11-ąją patyrė Didįjį žemės drebėjimą ir cunamį. To pasekoje kartu su Lietuvos valstybine vėliava, pakelta ir Japonijos. Po Lietuvos himno buvo išklausytas ir Japonijos himno įrašas.

Smagu pasidžiaugti, kad „pasveikinimą Kaunui – „Tautiška giesmė“ nuo Aleksoto kalno“ stebėjo ir klausėsi anapus Nemuno įsikūrusių įstaigų, įmonių, ugdymo įstaigų bendruomenės.

Šventės pabaigoje Lietuvos Šaulių sąjungos šauliai iššovė tris salves: už Lietuvą, už Lietuvos ir Japonijos draugiškus santykius ir už Japoniją.

Aleksoto seniūnijos informacija

2017-03-10

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple