Ekskursija į Valstybės pažinimo centrą

Atradimas, faktas, jausmas – tokiais žodžiais Valstybės pažinimo centre baigėsi edukacija, į kurią nuvykti nemokamai Kauno miesto bendruomenę pakvietė Kauno pedagogų kvalifikacijos centras vasario 17 dieną.

Projekto „Pilietiška asmenybė – stipri valstybė“,  vykdomo Kauno pedagogų kvalifikacijos centro kartu su LR Prezidento kanceliarijos struktūriniu padaliniu Valstybės pažinimo centru, iniciatoriai pakvietė ne tik aplankyti Valstybės pažinimo centro ekspoziciją, kuri įsikūrusi LR Prezidento rūmų ansamblio trijuose aukštuose, bet ir susipažinti su esminiais valstybės elementais: teritorija, gyventojais, valstybės institucijomis ir jų funkcijomis. Taigi Kauno miesto bendruomenė, kurios didžiąją dalį sudarė Aleksoto bendruomenės centro nariai, vadovaujami profesionalių gidų Justo ir Linos,  keliavo po Valstybės pažinimo centrą, diskutavo apie piliečių teises ir pareigas, šiandieninę pilietiškumo sampratą, aktyvų piliečių įsitraukimą į valstybės gyvenimą. Dalyvaudami kultūrinėje – edukacinėje veikloje  susipažino su demokratinės valstybės veikimu, jos institucijomis, įsigilino, kaip galima spręsti įvairias visuomenei, vietos bendruomenei aktualias problemas. Edukacijos pabaigoje gidų Justo ir Linos suorganizuotoje diskusijoje dalyviai pasisakė įvairiais pateiktais klausimais apie pilietiškumą, padiskutavo, ar visada geras elgesys yra ir pilietiškas elgesys. Refleksijos metu kiekvienas dalyvis į(si)vertino praleistas valandas Valstybės pažinimo centre. Vieni atrado naujų dalykų, kiti pasitikrino, pakartojo jau žinomus faktus, treti įsigilino ir dar giliau pajautė pilietiškumą. Tačiau visi vieningai sutarė, kad pilietiškumo vertybių puoselėjimas, tautinės tapatybės išlaikymas yra svarbiausi, svariausi požymiai kiekvienam piliečiui.

Kauno miesto bendruomenė, ypač Aleksoto bendruomenės centro nariai, dėkoja Kauno miesto pedagogų kvalifikacijos centrui už galimybę apsilankyti Valstybės pažinimo centre, kuriame moderniose erdvėse vaizdžiai, kūrybiškai, šiuolaikiškai, interaktyviai pateikti valstybėje vykstantys, su valstybe susiję procesai.

 

                                                                                                             Jūratė Petrikaitė

2017-02-18

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple