Aleksoto šventė "Bendruomenių tiltai"

Nuaidėjo, nuvilnijo 24-oji Aleksoto šventė „Bendruomenių tiltai“, skirta Kauno bendruomenių centrų asociacijos 20-mečiui, kuriai nuo pat įsteigimo vadovauja aleksotiškis prof. Ramūnas Navickas. Aleksoto bendruomenės centro organizuotoje šventėje dalyvavo, koncertavo, vykdė įvairias edukacijas Kauno Šilainių, Romainių, Palemono, Lampėdžių, Sargėnų-Vytėnų, Vilijampolės „Veršvos“, Žemųjų Šančių, „Girstupio slėnio“, Muravos bendruomenių centrai.

Atvyko svečiai iš Lenkijos – Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giminių asociacijos atstovai, kurie mūsų šventėje vykdė edukaciją „Sukurkime savo šeimos ženklą“.

Kaip visuomet, daug dėmesio sulaukė Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykla, jos vykdomos edukacijos traukė ir vaikus, ir suaugusius.

Mūsų šventės nepraeina be mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų auklėtinių pasirodymų. Trankiu šokiu ir skambiomis dainomis mus džiugino Jurgio Dobkevičiaus progimnazijos ir Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos, Tirkiliškių mokyklos-darželio auklėtiniai, o spalvingoje eisenoje su visais kartu žygiavo ir mažiausieji lopšelio-darželio „Dvarelis“ auklėtiniai.

Bendruomenių centrų kolektyvai – Aleksoto „Svirbė“, Šilainių „Slaunos su škarpetkutėmis“, Sargėnų-Vytėnų „Šlamutis“ džiugino dainomis, o Kauno miesto ir rajono jungtinė auksinio amžiaus sveikatingumo grupė ir šokių klubas „Vėjūnė“ privertė visus žiūrovus ne tik žiūrėti, bet ir pajudėti.

Nepaliko be dėmesio ir gražiausios skrybėlaitės konkursas, estrados grupė „Vėl švieski“, estrados solistai Elvyra Nickienė ir Vladas Daugintis, žinomi jau daugel metų Aleksoto grafus įkūnijantys Juozas Janušaitis ir Rūta Morozovaitė. Šventę vainikavo charizmatiškasis Liudas Mikalauskas, išjudinęs visą plačią šventės žiūrovų auditoriją.

Renginį vedė mūsų bendražygis Eigulių bendruomenės centro pirmininkas Vilius Kaminskas.

Matėme laimingus, besišypsančius žiūrovų veidus, ir tai yra didžiausias atlygis visiems šventės savanoriams, bendruomenininkams, rengusiems šią jau 24-ąją Aleksoto šventę.

Ačiū ištikimiems Aleksoto draugams – Veiverių seniūnui Vaclovui Ramanauskui ir Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos pirmininkei Eglei Juozapavičienei už nuoširdžius sveikinimus.

Dėkojame už partnerystę Aleksoto seniūnijai ir VDU Botanikos sodui.

Šventė neįvyktų, jei ne LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parama – renginys yra SADM finansuojamo projekto „Kartu su Aleksoto bendruomene“ sudėtinė dalis.

2024-09-17

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple