Lankėme Aukštaitijos bendruomenes

Aleksoto bendruomenės centro aktyvas, vykdydamas SADM finansuojamą projektą “Kartu su Aleksoto bendruomene”, rugpjūčio 3-4 d.d. autobusu keliavo po šiaurės rytų Aukštaitiją, kur susitiko su trijomis bendruomeninėmis organizacijomis.

Pirmoji – Ukmergės rajono Veprių bendruomeninė organizacija. Jos pirmininkė Aldona Medonienė kartu su bendruomenės aktyvu pasitiko mus prie Veprių bažnyčios, kartu pasidžiaugėme bendruomenės deka atliktais darbais, o jų tikrai nemažai: renovuoti bendruomenės namai, įkurtas parkas su medinėmis skulptūromis, vaikų žaidimo aikštelės, treniruokliai, laiptai į piliakalnį. Bendruomenės namuose prie kavos puodelio diskutavome apie bendruomenių problemas, projektus, pristatėme savo veiklas, pasidalinome bendruomeninių organizacijų veiklos problemomis ir patyrimu.

Iš Veprių patraukėme į Ukmergę, kur mūsų jau laukė Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos pirmininkė Angelė Jokubynienė ir Ukmergės miesto bendruomenės “Kaimynai” pirmininkė Irena Šlepikienė su komanda. Treniruoklių aikštelėje prie tvenkinio ir bendruomenės įkurto parko medžių pavėsyje diskutavome apie miesto bendruomeninių organizacijų problemas. Įdomu buvo išgirsti apie ukmergiškių rengiamas šventes, projektus, pasidalinome ir savo patirtimi. Po susitikimo kartu su Angele Jokubyniene aplankėme Ukmergės piliakalnį, kitas įdomias Ukmergės vietas.

Kita mūsų pažintinio maršruto stotelė – Antalieptė. Čia mus pasitiko Inovacijų slėnio komanda, kurios veikla – socialinio verslo plėtra - mus maloniai nustebino. Atverti duris kūrybos ir darbo erdvei gamtoje – toks jų vykdomų projektų siekis. Jų veikloje dalyvauja daug jaunimo ir savanorių iš įvairių pasaulio šalių – užkrečiantis bendruomeninės veiklos socialinio verslo srityje modelis. Inovacijų slėnio komanda mus apnakvyndino ir skaniai pamaitino. Tądien vyko ir Antalieptės miestelio šventė, kurioje mielai dalyvavome, susitikome ir diskutavome su Antalieptės bendruomenės pirmininke Irina Zalubiene, pakvietėme atvykti ir į Aleksoto šventę.

Sekmadienio rytą atsisveikinome su svetingais antalieptiečiais ir pasukome link namų, pakeliui aplankydami Taujėnų ir Siesikų dvarus bei Prezidento Antano Smetonos vasaros rezidenciją Užulėnyje.

Pilni kuo geriausių įspūdžių, pasisėmę bendruomeninės veiklos naujų patirčių, laimingai grįžome namo.  Ačiū visiems bendruomeninių organizacijų atstovams, kurie mus priėmė, pasitiko, pasidalino patirtimi, parodė savo bendruomeninės veiklos rezultatus. Visus savo senus ir naujus bičiulius kviečiame į Aleksoto šventę, kuri įvyks rugsėjo 15 d. VDU Botanikos sode. Iki naujų susitikimų!

2024-08-05

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple