Mes su Tavimi, Ukraina

Nuoširdus ir šiltas vakaras – taip išeidami dėkojo Kauno ukrainiečių bendruomenės nariai, ukrainiečiai, gyvenantys Aleksote, kiti renginio svečiai. O mes norime padėkoti visiems, kurie šią nuoširdžią atmosferą kūrė: dainininkei - Kauno muzikinio teatro solistei, VDU Muzikos akademijos dėstytojai Ramintai Vaicekauskaitei ir jos akomponiatoriui iš Ukrainos Artur Šutov, dainininkui Andrej Bestčastnyj, prie profesionalių dainininkų prisijungė ir Kaunoukrainiečių bendrijos dainininkas Volodimir Togobyskij, mūsų šokėjų klubas “Vėjūnė”, Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis “Svirbė”. Vakaro metu per nuotolį prisijungė „Blue Yellow“ organizacijos įkūrėjas Jonas Ohmanas, kuris padrąsino ir toliau padėti Ukrainai, pinant tinklus, mezgant kojines, bet labiausiai reikalinga finansinė parama įvairiai karinei technikai įsigyti. Surinkome visą glėbį megztų šiltų kojinių, žvakių ir parafino Ukrainos kariams, kvietėme aleksotiškius aktyviau dalyvauti tinklo pynime. Renginyje taip pat dalyvavo Kauno ukrainiečių draugijos pirmininkas Mykola Denisenko, „Atviros širdies“ organizacijos vadovė Vilma Valevičienė, mūsų tinklo pynimo konsultantė Lilija Denikievič.
Ačiū visiems vakaro dalyviams, ypač mūsų Aleksoto bendruomenės centro nariams Erikai ir Giedriui Vaideliams, Laimutei ir Zenonui Šalnoms, kurie iki šiol glaudžia ukrainiečius savo namuose. Dėkojame Rimutei ir Gintautui Povilaičiams už labai skanų „šaulišką“ plovą.
Vakarą vedė LR Seimo nario Vytauto Juozapaičio patarėja Liukrecija Navickienė, organizatorių vardu visus sveikino Aleksoto bendruomenės centro pirmininkė Steputė Račkauskienė, nuotraukos – Rimanto Žiemio.
Renginys vykdomas pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis finansuojamo projekto “Iš praeities į ateitį su Aleksoto bendruomene” Nr. SRB-466, sutartis 2022-09-12 veiklų planą.

2022-11-18

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple