Viduržiemis VDU Botanikos sode

„Labai džiaugiamės, kad šis renginys sudomino tiek daug žmonių. Prisipažinsiu: tokio antplūdžio nesitikėjome! Praėjusiais metais visi šventės lankytojai tilpo į kaktusyną, na o šiemet susirinko net 5 kartus daugiau – tiek daug žmonių vienu metu VDU Botanikos sodo oranžerijoje turbūt nėra buvę. Renginio metu buvo surengtos kelios ekskursijos – vadovės skirtingose erdvėse stengėsi visiems suteikti norimą informaciją ir parodyti išskirtinius kolekcijų eksponatus. Pasakojimų intarpuose skambėjo muzikos garsai, fojė buvo vaišinama VDU Botanikos sodo vaistažolių arbata, buvo galima paragauti oranžerijoje užaugusių papajų“, – sakė VDU Botanikos sodo Paslaugų ir edukacijos skyriaus vadovė Kristina Mulevičienė. Džiugi žinia, kad kitais metais viduržiemį VDU Botanikos sodo lankytojai švęs patogiau ir erdviau: oranžerija jau bus atvėrusi dar daugiau lankomų erdvių.

„Skambančios ir švytinčios oranžerijos“ repertuare skambėjo ir klasika, ir šiuolaikinė pop muzika. Šventėje akordeonu grojo Vytenis Danielius, saksofono garsais erdves užliejo Gytis Murauskas, kanklių akordus papildė švelnus Justinos Šimonytės balsas, dainuojamąja poezija ir gitaros garsais džiugino Asta Krasauskaitė. Vakaro pabaigoje skambėjo Austėjos Krivickaitės atliekamos dainos.

 Viduržiemio šventės dalyviai pirmieji susipažino su momento, akimirkos, baltiškųjų pradų skelbimo poetu vadinamo Povilo Ventos Kuprio naujausia poezijos knyga „Medžiameldis“. Šių metų pradžioje pasirodžiusią knygą autorius vadina manifestu: esu medžio ir gamtos, gamtos jėgų, gamtos grožio ir jos amžinumo garbintojas. Pirmoji P. Ventos Kuprio knyga „Pirmasis saulės spindulys“ (2016) buvo skirta meilei, įsimylėjimui: ne vien žmonėms, bet ir gamtai, baltiškiems dievams, egzistencinei būčiai. „Medžiameldyje“ – nemažas pluoštas haiku. Kaip sako knygos autorius, „tai yra mano kasdienio gyvenimo potyriai, paversti talpiais trieiliais“.  

Renginio „Skambanti ir švytinti oranžerija“ vedėjas ir režisierius Viktoras Jermolovas išskirtinį dėmesį skyrė spalvingam apšvietimui – šviesos ir spalvos sukūrė mistišką nuotaiką, išryškino augalų formas bei tekstūras.

Pusiaužiemio šventėje dalyvavusi poetė Neringa Daniulaitienė paatviravo, kad po šio renginio VDU Botanikos sode jai kilo didžiulis noras vėl pažiūrėti filmą „Avataras“. „Kodėl žmonės paliko Žemę, ir ką rado naujoje planetoje? Rado tai, ką patys Žemėje buvo pamiršę, nustoję matyti, girdėti, vertinti ir gerbti. Gamtos dvasią“, – teigė N. Daniulaitienė.

 

VDU Botanikos sodo informacija

2020-01-27

Visos naujienos

© 2024 Visos teisės saugomos, programavo Webtemple